Γίνετε μέλος του Dr-blogger στο fb.Απλά πατήστε like από κάτω

photto
0 Νέα κακόβουλη διεύθυνση στο Facebook

Φίλοι bloggers, προσοχη νέος ιος στο facebook...μην ανοίγετε συνδέσμους που δείχνουν οτι κάποιοι φίλοι σας είδαν κάποιες "περίεργες-'αγνωστες " σελίδες η βίντεο...Σήμερα 12/1/2014 έγινε η κατα συρροή διάδοση τέτοιων συνδέσμων....

Μια νέα επίθεση αποκαλύφθηκε  στο Facebook η οποία μάλιστα χρησιμοποιεί τους τοίχους (wall) των χρηστών για να εξαπλωθεί όπου υπόσχεται να βρεις το ταίρι σου την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου  .


Προσοχή λοιπόν . Δεν πατάμε ποτε σε διευθύνσεις που μας υπόσχονται κάτι τέτοιο . 
...άλλα μήνυματα ζητάνε απο τους χρήστες να εγκαταστήσουν ένα theme για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στο Facebook. Ωστόσο, εάν ο χρήστης κάνει κλικ πάνω στην εγγραφή του τοίχου, αυτόματα ανακατευθύνεται σε μια σελίδα όπου θα του ζητηθεί να εγκαταστήσει το theme.Αντί όμως του themeεγκαθίσταται ένα κακόβουλο αρχείο που, όταν εκτελείται, εμφανίζει διαφημίσεις από άλλους δικτυακούς τόπους. Κατεβάζει επίσης μια επέκταση που παρακολουθεί τις δραστηριότητες του χρήστη στο Web και τον ανακατευθύνει σε σελίδες με έρευνες που ζητούν ευαίσθητες πληροφορίες όπως αριθμούς τηλεφώνου.
Τι να κάνετε για να προστατευτείτε από τέτοια κακόβουλα αρχεία
Μην ανοίγετε emails ή μηνύματα που λαμβάνετε από κοινωνικά δίκτυα με άγνωστους αποστολείς.
Μην κάνετε ποτέ απευθείας κλικ πάνω σε links που περιλαμβάνονται σε emails, ακόμη και αν έρχονται από αξιόπιστες πηγές. Είναι καλύτερα να πληκτρολογείτε το URL απευθείας μέσα στον browser. Ο κανόνας αυτός ισχύει γενικώς για τα μηνύματα που λαμβάνονται μέσω οποιουδήποτε mail client, καθώς και από τα Facebook, Twitter, ή άλλα κοινωνικά δίκτυα ή εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, κλπ. Αν ωστόσο κάνετε κλικ σε τέτοιου είδους links, δείτε περί τίνος πρόκειται και αν δεν αναγνωρίζεται κάτι που να σας αφορά, κλείστε αμέσως το πρόγραμμα περιήγησης.

Μην εκτελείτε επισυναπτόμενα αρχεία, που προέρχονται από άγνωστες η μη αξιόπιστες πηγές. Ειδικά αυτές τις ημέρες, να είστε πάντα σε επαγρύπνηση για αρχεία τα οποία διατείνονται ότι είναι ευχετήριες κάρτες για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.
Ακόμη και αν η σελίδα φαίνεται νόμιμη, αλλά ζητά να κατεβάσετε κάτι, πρέπει να είστε καχύποπτοι και να μην αποδεχτείτε τη λήψη. Αν, εν πάση περιπτώσει, κατεβάσετε και εγκαταστήσετε οποιουδήποτε τύπο εκτελέσιμο αρχείο και βλέπετε ασυνήθιστα μηνύματα στον υπολογιστή σας, πιθανόν να έχετε μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό.
Αν πραγματοποιείτε αγορές on line, πληκτρολογήστε τη διεύθυνση του καταστήματος στο πρόγραμμα περιήγησης, αντί να κάνετε κλικ σε links που σας έχουν αποσταλεί. Προτιμήστε τις αγορές σας από αξιόπιστους δικτυακούς τόπους που έχουν μια καλή φήμη και προσφέρουν ασφαλείς συναλλαγές, κρυπτογραφώντας όλες τις πληροφορίες που εγγράφονται στη σελίδα.

Μην χρησιμοποιείτε δημόσιας χρήσης υπολογιστές, ή δημόσιες ανασφαλείς ασύρματες συνδέσεις, για τις οn line συναλλαγές σας.

Να έχετε πάντα εγκατεστημένη μια αποτελεσματική λύση ασφάλειας, ικανή να ανιχνεύει γνωστούς αλλά και νέους τύπους malware.

Ευχαριστώ το safer-internet.gr για τα στοιχεία που χρησιμοποίησα !!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF